Xenon extra ljus

Xenon är något av de vanligaste alternativen till extralampor med Halogen. Istället för gasen Halogen, så fungerar Xenon extraljus av en annan gas, nämligen Xenon. När Xenongasen aktiveras med den elektriska laddningen resulterar detta i att Xenon extraljus kan brännas mycket vitare än halogenlampor, vilket höjer effektivitet och förbättrar estetik och synlighet. Xenon är vanligtvis ljusare än lysdioder och halogener, men de är också betydligt mer ömtåliga, samtidigt som de inte har samma livslängd som förslagsvis lysdioder. Xenon extraljus måste bytas ut mer frekvent än LED lysdioder och med Xenon så finns det risker att lamporna förbrukas tidigare än traditionella halogenlampor.

Buy vehicle lighting online - Extraljuskungen.com

Extraljus xenon är en betydande förbättring i jämförelse med halogen extraljus och beroende på vad ditt behov är, så kan du välja ett extraljus som passar dina önskemål. Observera att Xenon extraljus kan börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och ändra ljuskvaliteten innan de förbrukats helt. Generellt visar flera extraljus led tester att LED extraljus är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning. En hög procent väljer att konvertera till xenon extraljus, men det är ändå väldigt många av dem som använder det, som sakta men säkert kommer att konvertera till led extraljus. Även om xenon är skarpare och kraftfullare än halogen, så är en hög risk att du får byta ditt Xenon extraljus. Även om du köper billiga xenon extraljus så kan det bli dyrt i längden. Är du ute efter en bra komponent och söker efter ett väldigt bra, men kortlivat extraljus, så kanske du ska överväga Xenon. Men är det så att du vill ha ett långvarigare alternativ, så är led extraljus till bil det rätta alternativet för dig.

LED ljus

Då LED ännu inte är industristandard får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Det går bra att göra det själv eller på en verkstad. Kärnan i LED är dess lysdioder som avger ett starkt ljus med låg energi och som avger lägre utsläpp. Den elektriska belastningen på en bil har idag blivit en viktig fråga och ett led i rätt riktning är användandet av LED. LED för bilar har en otroligt lång hållbarhet och själva materialet i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar och strax över. Vad som avgör hur lång livstid som lampan har är hur konstruktionen ser ut och hur effektivt den avleder värme.

En av LED lampans svaga punkter är värmeutveckling och detta kan begränsa lampans livslängd med upp till hela 80 procent. Det är skillnad på hur man tillverkade förr och hur man idag sköter tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en bättre design är vad de hade för bara ett par år sedan. Dioderna i LED lampor är en så kallad ledare som utsöndrar ljus när ström passerar genom den och fungerar endast när ström flyter i en riktning. Då det är väldigt lite ström som behövs för att lysa upp en lysdiod, så är energin som går från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvis Xenonlampor eller Halogen.

Extraljus – Vad ska du köpa?

Många undrar om de ska köpa Extraljus led eller xenon. Lampor med Halogen är mest standard på vägarna, men det är en tidsfråga innan led extraljus tar över helt. Led extraljus har ett försprång när det jämförs med Xenon lampor. LED blir billigare och billigare minskar varje år, vilket gör att många väljer att uppgradera sina extraljus till LED. LED har ett antal ljusemitterande dioder för att överföra elektricitet från ditt fordon till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och Halogen. Ström flyter från katod till anod som överförs genom ett ett material som inte är fullständigt ledande. Halvledaren avger sedan fotoner, som sedan lyser upp vägen framför bilen. Det är värmen i ledljus som kan avgöra att livslängden på dina extraljus blir längre eller kortare, då LED är väldigt ömtålig när det kommer till värme.