Botox – Vad är det?

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är skapat för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att skapa volym och ge ett lyft till hela ditt ansikte.Ingrepp med botox används vanligtvis till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men kan anpassas för behandling av exempelvis svett i armhålor. Botox i pannan används när du vill åtgärda din glabella, osynliggöraarga rynkan eller vill dölja andra rynkor i pannan.Göteborg Estetik | Botox Göteborg

Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara att du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna.Med botox kan du motverkaEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet till exempel.

Botox är även en behandling som är hälsofrämjande och problemlösande för kroppen. Botox göteborg är bra mot huvudvärk och migrän och för att lugna överspända muskler.Botox i pannan ger effekt direkt imusklerna i pannan och din glabella slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

Botox pris

Botox varierar i pris. Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox varierar priserna.

Bland utbudet har du möjlighet attgörabotox kråksparkar,botox ögon eller botox käke för att nämna några utav områdena som vi kan behandla.

En detaljerad offert ges under din konsultation med din behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Ni diskuterar vilket område du vill habotox, om du gjort botox förut eller om det är första gången för dig. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilkeninjicering av botox som passar bäst för att ge dig ett naturligt resultat.

Botox injektion – Procedur?

Du börjar med att fylla i en hälsodeklaration innan din injicering. Därefterhar du en kort konsultation tillsammans med en eller flera av våra behandlare för att gå igenomproceduren, kostnad och för att besvara möjliga frågor.Även om det är din första botoxbehandling eller om du har gjort injiceringinnan, så ska du känna dig trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska gedig all information om din behandling.

Behandlingen startas genom att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Injicering sker med en tunn nål som injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Smärtnivån är beroende på hur känslig du är som person, men en botox behandling är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox effekt

Efter att du har gjort din botox är det vanligt att du undrar ”när kommer effekten av botox?”Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.